Crypto wallets vergelijken

Welke hardware crypto portemonnee past bij jou?

De verschillende hardware wallets op deze pagina doen nagenoeg hetzelfde qua veiligheid. Het grootste verschil tussen de diverse crypto hardware wallets is de opslag ruimte en dus het aantal coins/tokens dat je tegelijkertijd kunt opslaan.
Direct naar:
Swipe naar links in onderstaande tabel
Rank Product Hardware Wallet Productpagina
#1

Trezor Model T

  • ☑ Ondersteunt de meeste cryptocurrencies (1800+ coins and tokens)
  • ☑ Voorzien van nieuw RGB-kleurentouchscreen
  • ☑ Nieuwe hardwarefuncties zoals een SD-kaartsleuf en ingebouwde mobiele connectiviteit
...
#2

Ledger Nano X

  • ☑ Installeer meer dan 100 apps tegelijk (Je kunt dus meer dan 100 soorten coins en tokens tegelijkertijd opslaan)
  • ☑ Voorzien van bluetooth voor makkelijke verbinding tussen pc en telefoon
  • ☑ Speciaal op maat gemaakt BOLOS- besturingssysteem met uitstekende beveiliging en alle crypto-apps (wallets) zijn van elkaar geïsoleerd
...
#3

KeepKey

  • ☑ Ondersteuning voor meer dan 40+ crypto's
  • ☑ Eenvoudig crypto verhandelen en uitwisselen via het ShapeShift platform
  • ☑ Goede prijs-kwaliteit verhouding
...
#4

Ledger Nano S

  • ☑ Ondersteunt meerdere blockchain-cryptocurrencies en tokens, meer dan 50 coins en 1000+ tokens
  • ☑ Zeer uitgebreide en prettige Ledger Live Desktop App waarmee inzicht in coins en tokens mogelijk is, maar ook swappen of verhandelen
  • ☑ Eerste generatie Ledger wallets met beperkte opslag voor apps (in tegenstelling tot de Ledger Nano X). Meer crypto coins opslaan? Kies de Nano X of Trezor Model T
...
#5

Trezor One

  • ☑ De eerste hardware wallet van 2011, een bewezen veilig en goed hanteerbaar product voor crypto's
  • ☑ Ingebouwd OLED scherm van 128×64 pixels
  • ☑ Goede prijs kwaliteit verhouding, bij uitstek geschikt voor houders van de grote crypto munten zoals Ethereum en Bitcoin
...
#6

CoolWallet S

  • ☑ Duurzaam, waterdicht en kou- en hittebestendig ontwerp ter grootte van een bankpas
  • ☑ Biedt in-app direct toegang tot twee crypto exchanges (unieke functie!)
  • ☑ Ondersteund Bluetooth om verbinding te maken met je mobiele apparaat
...
#7

SafePal S1

  • ☑ Enige hardware wallet met een Air Gapped verbindingsmechanisme en EAL 5+ beveiligingscertificering met een zelfvernietigingsmechanisme
  • ☑ De Ellipal app komt met geïntegreerde coin en token SWAP optie en integratie met de gedecentraliseerde Binance DEX!
  • ☑ Formaat ter grootte van een creditcard met een 1,3 inch scherm en 400 mAh batterij
  • ☑ Geïntegreerde DApps-verkenner met netjes gesorteerde DApps per netwerk
...

De beste crypto hardware wallets

Er zijn verschillende opties die het overwegen waard zijn bij het kiezen van een hardware wallet. We hebben de beste crypto hardware wallets hieronder vermeld. Daarbij hebben we beknopt alle relevante eigenschappen en functies van het product opgesomd. Dit zou je moeten helpen een beter idee te krijgen van welke crypto hardware wallet de beste keuze voor jou is.

Trezor is eigenlijk het Tsjechische woord voor “kluis”, wat je een idee geeft van hoe veilig de opslag is die deze hardware wallets te bieden hebben voor je crypto munten. Trezor is een van de oudste en meest gerenommeerde hardware wallets die beschikbaar is, de TREZOR biedt meerdere beveiligingslagen voor je munten en tokens.

Trezor One beschikt over PIN-beveiliging, een herstelzaad van 24 woorden, een ingebouwd scherm en fysieke knoppen voor transactiebevestiging. Het ondersteunt ook een behoorlijke selectie aan valuta’s en wordt verkocht voor een schappelijke prijs.

Trezor Model T is begin 2018 gelanceerd en ondersteund grote  en kleine crypto’s, waaronder ook iedere ERC-20 token. De Model T beschikt over een touchscreen, dubbele verificatie voor transacties, PIN-beveiliging en PIN-vergrendeling.

Ledger is een in Frankrijk gevestigd bedrijf dat in 2014 werd gelanceerd. Het bedrijf maakt de beste crypto opslagapparaten op de markt en behoort tot de top drie van grootste wallet ontwikkelaars met focus op crypto activa bescherming.

Ledger Nano X is de hardware wallet die als een van de beste op de markt wordt beschouwd. Het apparaat is uitgerust met alles om je crypto’s te beschermen, wat erg belangrijk is voor iedere belegger. De Nano X beschikt over Bluetooth-connectiviteit, eenvoudige navigatie, een 100mAh lithium-ion batterij die lang meegaat en grote opslagruimte waarmee tot 100 applicaties kunnen worden geïnstalleerd.

Ledger Nano S is uitgerust met een USB Type Micro-B-connector en is toegankelijk op pc, mac en Android 7+ smartphones. De opslagruimte is beperkt en geeft de mogelijkheid om  maximaal zo’n 6 apps te installeren. De Nano S is ontworpen met behulp van geborsteld roestvrij staal en plastic en weegt 16,2 gram.

KeepKey is een veilige wallet die een selectie van toonaangevende valuta ondersteunt, KeepKey is een gerenommeerde naam in de wereld van crypto opslag. Deze hiërarchische deterministische (HD) hardware wallet is gelanceerd in 2015 en ondersteund de meeste grote crypto munten. De KeepKey ondersteunt de opslag van een onbeperkt aantal privésleutels en biedt een groot aantal belangrijke beveiligingsfuncties.

CoolWallet S is een hardware wallet van het in Taiwan gevestigde bedrijf CoolBitX die draagbaarheid, gemak en veiligheid combineert in één overzichtelijk apparaat. De CoolWallet S is slank in creditcardstijl en past daarom in een echte portemonnee, gebruikt Bluetooth om verbinding te maken met je mobiel en is duurzaam, waterdicht en is kou- en hittebestendig

SafePal is een het cold wallet ontwikkelingsbedrijf, geïncubeerd en gefinancierd door Binance Labs, een onderneming van Binance. Safepal maakt de meest betaalbare en kosteneffectieve crypto hardware wallets.

SafePal S1 is een slank en lang maar handig apparaat, net zo groot als een kleine mobiele telefoon. Een belangrijk kenmerk is een kleine camera speciaal gemaakt voor het scannen van QR-codes. Gemaakt van licht kunststof en ondersteunt Bitcoin, Binance Coin, BEP2-tokens, ERC-20 compatibele munten en Ethereum. Momenteel ondersteunt de S1 nog geen Litecoin en EOS.

Bitbox02 heeft een minimalistisch ontwerp en is compact en draagbaar. Maximale veiligheid is de slogan van deze Zwitserse hardware wallet maker. Deze plug-and-play hardware wallet ondersteunt Bitcoin, Ether, Ethereum Classic, Litecoin en ERC20 tokens op het Ethereum-netwerk. Bitbox02 komt met tweefactorauthenticatie, aanraakknoppen en een LED-indicator en verborgen wallets en back-ups.

Wat is een hardware wallet?

Een hardware wallet is een fysieke kluis die is ontworpen om veilige opslag te bieden voor je persoonlijke cryptovaluta sleutels. Deze speciaal ontworpen harde schijven worden meestal via USB aangesloten op uw computer of smartphone en bieden, omdat je ze offline houdt, koude opslag voor je munten en tokens.

Hardware wallets bevatten een reeks beveiligingsfuncties om uw digitale valutasleutels te beschermen.

Ze zijn beveiligd met een pincode en bevatten vaak andere beveiligingsmaatregelen, zoals een scherm voor het bekijken van transactiegegevens en knoppen op het apparaat om transacties handmatig te verifiëren.

Er zijn in wezen twee afzonderlijke delen van een hardware wallet. Het eerste deel is een desktop-, mobiele of webclient die is verbonden met internet en bijna alle basisfuncties van een gewone hot wallet uitvoert.

Deze software wallet maakt de transacties aan, maar kan ze niet ondertekenen, en dat is waar de fysieke hardware wallet die je privésleutels bevat bij komt kijken. De transactie moet naar je offline hardware wallet worden verzonden door je te verifiëren, dit doe je door te ondertekenen op het apparaat.

Verschil tussen een Hot en Cold Wallet?

Een hot wallet is elke wallet die een actieve verbinding heeft met of wordt gehost op internet. Deze hot-wallets worden meer gebruikt dan cold wallets en zijn dan vaak  ook gebruiksvriendelijker. Dankzij de verbinding met het internet is het snel en eenvoudig om geld in en uit deze wallets te verplaatsen. Helaas brengt dit gebruiksgemak ook nadelen met zich mee, zoals het vatbaar zijn voor hackers, phishing scams en andere kwetsbaarheden. Voorbeelden van hot wallets zijn de wallets waar je handelsbeurs balans op staat of web gebaseerde wallets zoals MyEtherWallet.

Een cold of koude wallet verwijst naar elke crypto wallet die offline is opgeslagen. Cold wallet opslag kan verwijzen naar een aantal manieren van opslag, zoals het maken van een papieren wallet met een QR-code, het opslaan van een portemonnee op een computer met een airgap (losgekoppeld van het internet) of het gebruik van een hardware wallet. Hoewel hardware wallets als veiliger worden beschouwd dan een hot wallet, zijn cold wallets vaak traag in gebruik, hebben ze een fysiek object nodig en kunnen ze worden beschadigd op manieren waarop hot wallets dat niet kunnen.

Hardware wallets zijn een bepaald type cold wallet, populair vanwege hun extra beveiligings- en redundantiefuncties. Het bewaren van de backup phrase van deze hardware wallets is minstens zo belangrijk als het veilig waarborgen van het apparaat zelf.

Waarom een ​​hardware wallet gebruiken?

Waarom zou je een hardware wallet willen kiezen in plaats van een desktop of online web wallet? Het belangrijkste voordeel van hardware wallets is simpel: ze worden algemeen beschouwd als de veiligste opslagoptie voor cryptomunten en tokens.

In tegenstelling tot webwallets en wallets voor desktopsoftware, die worden blootgesteld aan risico’s zoals hacking, malware en phishing, bieden hardware wallets offline opslag. Je crypto munten zijn veilig, zelfs als je computer wordt gehackt. Je privésleutels worden veilig opgeslagen in je hardware wallet, niet op je pc, en verloren of gestolen wallets zijn beveiligd met een pincode.

Als je je wallet verliest, kun je bovendien je munten herstellen met behulp van je herstelzaad / backup phrase. Dit is een unieke wachtwoordzin die je bij het voor eerst in gebruik nemen van je hardware wallet op kunt opschrijven en op een aparte plaats kunt bewaren. Met dit herstelzaad / backup phrase kun je je geld terugkrijgen als er iets misgaat.

Er zijn een groot aantal goed gepubliceerde voorbeelden van hackers en cybercriminelen die coins/tokens hebben gestolen van cryptobeurzen en hun hot wallets, dus kiezen voor een hardware wallet is een kwestie van gemoedsrust. Als je van plan bent een grote hoeveelheid crypto voor langere tijd op te slaan, kan het de moeite waard zijn om ze naar een hardware wallet te verplaatsen.

Hoe kies je een hardware wallet?

Als je hebt besloten dat offline opslag in een hardware wallet de beste optie is, is de volgende stap het daadwerkelijk kiezen van een wallet. Er zijn verschillende gerenommeerde opties beschikbaar, dus zorg ervoor dat je rekening houdt met de volgende factoren wanneer je beslist welke hardware wallet voor jou het meest geschikt is:

  • Beveiligingsfuncties. Hoe veilig is de wallet en welke functies biedt deze? Is het beveiligd met een pincode? Heeft het een eigen scherm? Kunt je transacties verifiëren door handmatig op knoppen te drukken? Zijn er ooit gevallen gemeld van beveiligingsinbreuken met betrekking tot de wallet?
  • Makkelijk te gebruiken. Bedenk hoe gemakkelijk de wallet is in te stellen en te gebruiken. Als je de betrokken processen niet volledig begrijpt, bestaat altijd het zeer reële risico dat je een deel van of al je geld verliest. Zorg er daarom voor dat de wallet het zo eenvoudig en duidelijk mogelijk maakt om je crypto-bezit bij te houden.
  • Ondersteunde valuta. Controleer de kleine lettertjes om er zeker van te zijn dat alle munten en tokens die je wilt opslaan, daadwerkelijk worden ondersteund door de wallet die je overweegt te gebruiken.
  • Ondersteunde besturingssystemen. Is het apparaat compatibel met het besturingssysteem dat je op je computer of smartphone gebruikt?
  • Hoe je daadwerkelijk toegang krijgt tot je crypto. Hardware wallets hebben meestal hun eigen hot wallet, wat meestal een browserextensie of web wallet is. Op veel apparaten kunt je ook communiceren met je crypto-bezit met behulp van een wallet van derden. Als je bijvoorbeeld Ether (ETH) op een Ledger Nano S opslaat, kunt je je tokens beheren met behulp van de Ledger Wallet Ethereum-app of de derde -party wallet MyEtherWallet .
  • Backup en herstellen. Lees meer over het proces dat nodig is om een back-up van je wallet te maken en je munten te herstellen als er iets misgaat. Is dit gemakkelijk te doen en verhoogt het het beveiligingsniveau van je crypto munten?
  • Prijs. Dit is voor velen een belangrijke factor, aangezien hardware wallets niet gratis zijn. Vergelijk de prijzen van concurrerende portemonnees, inclusief wisselkoersen en verzendkosten als je bij een buitenlandse provider koopt, om een beter idee te krijgen van welke optie de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.
  • Draagbaarheid. Dit is misschien niet voor alle gebruikers een belangrijke functie, maar als je je wallet met je mee wilt nemen, bedenk dan hoe gemakkelijk het zou zijn om het dagelijks mee te nemen.
  • Onafhankelijke beoordelingen. Doe je onderzoek om enkele onafhankelijke beoordelingen te vinden van elke wallet die je overweegt. Wat noemen die recensenten de voor- en nadelen van de portemonnee? Welke problemen (indien aanwezig) hebben ze gehad bij het gebruik ervan en raden ze het aan?

Door deze belangrijke functies in overweging te nemen, heb je een veel beter idee van welke hardware wallet geschikt is voor jou.

Bekijk ook