Online crypto broker Bitfinex
Excellent beoordeeld

Bitfinex crypto broker review

Online crypto broker Bitfinex
Excellent beoordeeld
Review van de meest veilige cryptobeurs & broker Bitfinex

Let op – Prijzen kunnen regelmatig veranderen en ondanks onze dagelijkse updates is het mogelijk dat sommige van de prijzen op deze pagina verouderd zijn. Bezoek de officiële website van de aanbieder voor de exacte/actuele prijzen. Beleggen gaat gepaard met risico’s.

Voor- en nadelen

Wat is Bitfinex?

Bitfinex is een in Hong Kong gevestigde cryptovaluta exchange die bekend staat om het aanbieden van enkele van de laagste handelskosten in de branche en in het bijzonder als een handelsmarkt voor cryptovaluta handelaren die op zoek zijn naar hoge liquiditeit.

In deze Bitfinex review gaan we je helpen beslissen of Bitfinex het beste cryptocurrency handelsplatform voor jou is. We behandelen de belangrijkste factoren en stellen alternatieve voor voor cryptobeurs Bitfinex.

Gemiddeld 0,10% - 0,20% per trade

Bitfinex review

  • Bitfinex is een van de grootste en meest populaire cryptovaluta exchanges
  • Het platform biedt een groot aanbod van crypto coins en tokens tegen de laagste kosten in de markt
  • Voor beginners in crypto kijk ook eens naar FTX of eToro, die laatste is volgens ons de beste allround crypto en aandelen beurs

Bitfinex, opgericht in 2012 door Giancarlo Devasini en Raphael Nicolle, is een online Bitcoin en digitale activa handelsbeurs gevestigd in Hong Kong die eigendom is van en wordt beheerd door iFinex Inc. Aanvankelijk werd de exchange opgericht als een peer-to-peer blockchain netwerk voor Bitcoin exchange transacties, door de jaren heen heeft Bitfinex echter een groot aantal munten toegevoegd en momenteel biedt het meer dan 200 coins en tokens op zijn platform. Bovendien biedt Bitfinex veel handelsopties, waaronder spot, derivaten, OTC en marge handel.

Hoewel Bitfinex een van de oudste en meest gerenommeerde cryptovaluta exchanges op de markt is, was het onderhevig aan verschillende hacks en kritiek van investeerders en wereldwijde financiële instanties. Een van de belangrijkste problemen die rond Bitfinex rondzweven, is de relatie met Tether, een zeer populaire cryptovaluta die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Zowel de Bitfinex cryptobeurs als de firma Tether werden beschuldigd van gedeelde aandeelhouders en management en stemden er onlangs mee in een boete van $ 18,5 miljoen te betalen om het onderzoek in New York te beëindigen. Maar dat onderzoek is nu dus afgerond, de boekhouding is grondig onder de loep genomen en daarmee is deze ‘crypto conspiracy‘ afgesloten en kunnen we onderhand vaststellen dat Bitfinex één van de veiligste cryptobeurzen is.

 

Ruim aanbod coins en tokens

Bitfinex is, samen met Binance, een van de grootste cryptocurrency handelsportaal in termen van het aantal coins en tokens dat het aanbiedt. Op deze crypto handelsbeurs krijgen gebruikers toegang tot meer dan 200 digitale munten, waaronder enkele van de meest exotische munten op de markt, evenals de meest populaire munten zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, DASH, Ripple, USDT, IOTA , Polkadot , en Tether. Wat fiat-munten betreft, ondersteunt Bitfinex de Amerikaanse dollar (USD), de euro (EUR), het Britse pond (GBP), de Japanse yen (JPY) en de Chinese yuan (CNH).

 

Bitfinex kosten

Bitfinex heeft, net als veel andere cryptobeurzen op de markt, een op volume-gebaseerd tariefschema en extra betalingskosten. Bij Bitfinex zijn de kosten die je moet betalen afhankelijk van verschillende factoren, zoals de betalingsmethode, de cryptocurrency en het volume waarmee je handelt. Om je een beter inzicht te geven in de in rekening gebrachte kosten van Bitfinex, geven we hieronder een overzicht van alle kosten die je moet betalen wanneer je het platform gebruikt om in digitale valuta te handelen.

 

Betalingskosten

Er zijn twee opties om geld op Bitfinex te storten – met cryptocurrencies en met fiat-valuta’s (bankoverschrijving, creditcard en bankpas, enz.). Wanneer je geld stort met cryptomunten bij Bitfinex, brengt de storting geen kosten in rekening. Als je echter besluit om op je Bitfinex account te storten met fiat-valuta’s zoals EURO, dan moet je een vergoeding van 0,1% betalen met een minimumvergoeding van €50.

Dezelfde kosten zijn van toepassing wanneer je geld opneemt met fiat-valuta’s (0,10% met een minimum kosten vergoeding van €50). Wanneer je in plaats van euros, crypto coins of tokens opneemt, moet je echter een vergoeding betalen die varieert afhankelijk van de specifieke cryptovaluta die je wilt opnemen.

 

Handelskosten

Over het algemeen is de tariefstructuur bij Bitfinex eenvoudig te begrijpen. Als je handelsvolume in de afgelopen 30 dagen tussen 0-500K USD ligt, betaal je een maker fee van 0,10% en een taker fee van 0,20%. Voor derivaten biedt Bitfinex u een makerkorting van -0,020% en een taker fee van 0,75%.

 

Bitfinex aankooplimieten

Als het gaat om limieten voor de bestelgrootte en minimale stortingen, hangt dit af van de betalingsmethoden, maar ook het kanaal dat je kiest om cryptomunten te kopen en verkopen, en het digitale activum dat je wilt kopen. Als je bijvoorbeeld Bitcoin op de spotmarkt (spot = direct uitwisselen van crypto coins en tokens – zonder contract) wilt kopen, is de minimale ordergrootte 0,002, wat ongeveer €100 is. Voor ETH is de minimale bestelgrootte 0,006, wat ongeveer €22 is.

Als het echter gaat om het kopen van cryptovaluta met een Nederlandse creditcard of betaalpas, moet je voldoen aan een minimale aankoopvereisten van een kleine €25.

 

Bitfinex portemonnee (crypto wallet)

Bitfinex is niet alleen een crypto beurs, maar ook een aanbieder van digitale portemonnees. Wanneer je een account opent bij Bitfinex, heb je drie verschillende soorten portemonnees: Exchange, Margin en Funding. Met deze portemonnees kunnen gebruikers geld opslaan, ontvangen en overboeken tussen externe en interne portemonnees. In dat geval kun je direct kosteloos geld overboeken van de ene Bitfinex wallet naar de andere Bitfinex wallet.

Hoewel Bitfinex tal van beveiligingsfuncties biedt en wordt beschouwd als een veilige crypto wallet aanbieder, raden we je toch aan om je munten op een  hardware wallet op te slaan om maximaal beveiligt te zijn op deze crypto beurs.

De beste crypto wallets

Er is een enorme selectie van crypto en Bitcoin portemonnee applicaties, waaronder enkele van de meest populaire wallets op de markt: Trezor Model T, Trezor One, Ledger Nano S (maximaal 4 tot 6 coins/token > bestandsgrootte per coin/token wallet is verschillend, de opslagruimte van de Nano S is dus zeer beperkt) en de Ledger Nano X (Veel opslagruimte, zeer prettig voor lange termijn houders (hodlers) omdat je 100+ coins en tokens tegelijkertijd kunt bewaren ipv maximaal 6).

 

Bitfinex mobiele app

Bitfinex heeft ook een mobiele app die beschikbaar is op zowel Android- als iOS-apparaten en kan worden gedownload op Google Play en Apple Store (de app heeft een beoordelingsscore van 3,8 op Google Play en 3,7 op Apple Store). Deze app is bedoeld om de volledige functionaliteit van het webgebaseerde Bitfinex platform aan te passen en gebruikers in staat te stellen gebruik te maken van ‘on the go trading’.

De mobiele Bitfinex app geeft beleggers toegang tot de meest cruciale tools om de markten te kunnen bekijken en rechtstreeks vanaf mobiele apparaten en tablets te kunnen handelen, dit omvat realtime koersen, posities, openstaande orders, handelsgeschiedenis en grafieken. Bovendien krijg je toegang tot de Bitfinex portemonnee en kun je dus rechtstreeks vanaf je smartphone geld en crypto verzenden, ontvangen en bewaren.

 

Bitfinex minimale storting

Bij Bitfinex hangt de minimale storting die vereist is om crypto te kopen af ​​van waar je het voor wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een eenmalige aankoop wilt doen met een creditcard of betaalpas, dan kun je eenvoudig een aankoop doen zonder aan een eerste stortingsvereiste te voldoen (in plaats daarvan heb je een minimale aankoopwaarde van €25. Als je echter geld wilt storten in euro’s, dan moet je minimaal 10.000 euro storten.

 

Bitfinex gebruikerservaring

Als er één ding is dat we zeker over Bitfinex kunnen zeggen, is dat de gebruikerservaring op het platform naadloos is. Dit omvat het aanmeldingsproces, de navigatie op het platform, het stortings- en opnameproces en de toegang die het biedt tot klantenservice en goede kwaliteit educatie materiaal.

Als het gaat om het aanpassingsniveau en het gebruiksgemak van het platform, heeft Bitfinex geweldig werk geleverd, vergeleken met concurrenten zoals Coinone, waar de gebruikerservaring behoorlijk gecompliceerd is. Met Bitfinex heb je verschillende lay-outopties en krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op één scherm – spothandel, OTC, derivaten, crypto wallet/portemonnee, klantenservice, et cetera.

 

Bitfinex betrouwbaar?

Bitfinex is een enorm financieel bedrijf dat eigendom is van en wordt beheerd door iFinex Inc., hetzelfde bedrijf dat een van de meest verhandelde cryptomunten op de markt bezit en exploiteert, Tether. Je zou daarom verwachten dat Bitfinex wordt gereguleerd door minstens één financieel agentschap in Hong Kong of wereldwijd. Bitfinex is echter, net als de overgrote meerderheid van crypto exchanges, na al die jaren nog steeds niet gereguleerd en geautoriseerd als financiële dienstverlener.

Volgens Bitfinex neemt het bestaande regels van enkele van ’s werelds grootste gereguleerde markten over om de beste marktpraktijken binnen het platform te creëren en te handhaven.

 

Bitfinex klantenservice

De hoge kwaliteit van de Bitfinex klantenservice is slechts een van de redenen waarom dit een populaire crypto exchanges is. Hoewel Bitfinex geen live chat biedt, heeft het een uitstekende klantenservice en een uitgebreide sectie met rondleidingen en gidsen die zeer bruikbaar zijn en vrijwel alles over het platform duidelijk maken.

Net als veel andere tech bedrijven tegenwoordig, biedt Bitfinex meerdere manieren om contact op te nemen met de klantenservice, via e-mail of het indienen van een ticket. Daarnaast blijkt het team erg actief te zijn op sociale media platforms en kunnen gebruikers contact met hen opnemen via een van de volgende social media: Facebook, Twitter, Instagram, Telegram, Reddit en zelfs Linkedin of CoinGecko.

 

Conclusie

Samenvattend is Bitfinex een geweldige optie voor daghandelaren die op zoek zijn naar een cryptobeurs met een hoge liquiditeit en effectieve functies en tools. Als je bijvoorbeeld altcoins wilt verhandelen en toegang wilt krijgen tot een staking platform en margehandel, dan is er geen twijfel over mogelijk dat Bitfinex één van de beste keuzes in de crypto handel is.

Bitfinex crypto broker review - DeInternetBelegger.nl

Bitfinex is een in Hong Kong gevestigde cryptovaluta exchange die bekend staat om het aanbieden van enkele van de laagste handelskosten in de branche en in het bijzonder als een handelsmarkt voor cryptovaluta handelaren die op zoek zijn naar hoge liquiditeit. In deze Bitfinex review gaan we je helpen beslissen of Bitfinex het beste cryptocurrency handelsplatform voor jou is. We behandelen de belangrijkste factoren en stellen alternatieve voor voor cryptobeurs Bitfinex.

Applicatiecategorie: Trade

Waardering redacteur:
5
Online crypto broker Bitfinex
Eigenschappen
Demo account inbegrepen
€10.000 Minimale storting
Grote en betrouwbare crypto exchange
Al meer dan 5 jaar bewezen de veiligste crypto beurs ter wereld
Betaalmogelijkheden
Visa, Mastercard, Bankoverschrijving