Hoe je verstandig geld kunt beleggen met weinig geld

Wil je weten hoe je met weinig geld kunt beleggen? Leer hoe je verstandig geld kunt beleggen als je om te beginnen weinig geld heeft!
Hoe je verstandig geld kunt beleggen met weinig geld

Vraag​ je jezelf af hoe je verstandig kunt beleggen met weinig geld?

Snel verhaal: toen ik voor het eerst bij een bank werd aangenomen, organiseerde de bank de tweede week een marathon van krediettraining. Waarom ze me een week lang zonder iets te doen hebben ingehuurd, zullen we nooit weten.

Hoe dan ook, week twee van de baan begint en ik word in een kamer geduwd met andere nieuwe medewerkers die 9 uur per dag leren over de basisprincipes van lenen. De cursus had een gedetailleerd en veelbelovend curriculum en iedereen was enthousiast om te leren.

En de training was een totale ramp.

De instructeurs voor deze “introductie” les hadden minimaal 30+ jaar bankervaring. Ze waren experts in hun vakgebied en de carrièrebankiers waren gewoon vergeten hoe het is om een ​​carrière te beginnen.

Begrippen die hun tweede natuur waren, waren ons volkomen vreemd. Ze praatten voortdurend over ons hoofd heen, en noch de docenten noch de studenten konden met elkaar in dezelfde taal spreken als onze carrière ervan afhing.

Vandaag zie ik een soortgelijk fenomeen op internet. Gepensioneerden van miljonairs proberen mensen met slechts een paar duizend euro of minder te laten beginnen met beleggen.

Als een ietwat recent afgestudeerde student die zich nog levendig herinnert hoe het is om een ​​deeltijdinkomen bij elkaar te schrapen om iets te investeren, hoop ik dat ik wat meer succes zal hebben in het laten zien hoe je met weinig geld kunt beleggen, dan de 60 jarige bankiers die kredietverzuimswaps uitleggen aan nieuwe medewerkers.

SPECIALE OVERWEGINGEN WANNEER U MET KLEINE BEDRAGEN BELEGT

1. Wees niet zenuwachtig

De trekker overhalen bij je eerste investering is waarschijnlijk de meest zenuwslopende ervaring van je hele investeringsleven.

Wat als je een fout maakt? Wat als je alles verliest?

Ik ben daar geweest. Elke belegger is er geweest, van je beginnende indexeerder tot Warren Buffett.

Hier is het goede nieuws: er is geen beter moment om je investeringsreis te beginnen dan nu. Tenzij je letterlijk honderdduizenden dollars wilt betalen aan een financieel adviseur tijdens je investeringsleven, zul je dit uiteindelijk willen leren.

Wat is een betere tijd om te leren dan wanneer je net begint? Het is tenslotte veel beter om een ​​fout te maken als je te maken hebt met een portefeuille van €3000 dan met een portefeuille van €300000.

2. De markt proberen te verslaan gaat niet werken

Doorgaans is het een gok voor een verliezer om beter te presteren dan de markt door individuele aandelen te verhandelen. De meeste professionals kunnen het niet, en als je te maken hebt met kleinere bedragen, is het nog minder logisch om het te proberen.

De reden is simpel: wiskunde. En procenten.

Oké, dat is een vreselijke verklaring. Sta me toe om dit uit te leggen:

Stel je een hedgefondsmanager voor die de portefeuille van €10.000.000 van een klant beheert. Als hij een geweldig jaar heeft en 3% beter presteert dan een indexfonds, verdient de portefeuille €300.000 extra. Dat is een verleidelijk bedrag.

Als je je beleggingsleven begint met een portefeuille van €3000, geeft het verslaan van het indexfonds met 3% in een jaar u … €90. Niet bepaald uw tijd en moeite waard.

Natuurlijk is er de gigantische olifant in de kamer – tonnen onderzoek wijst uit dat bijna niemand consequent de markt kan verslaan. Tegen dit onderzoek ingaan, vooral wanneer de potentiële uitbetaling zo minuscuul is, is echt een dwaasheid.

3. Handelskosten kunnen je levend opeten

Lage winst percentages is één ding, maar daar houdt het niet op. Om de kleine belegger te ontmoedigen om geen gekke dingen te doen met zijn handelsstrategie, gaan we het nu over handelskosten hebben.

De typische makelaarscourtage om een ​​aandeel te kopen is ongeveer €5, en dan nog eens €5 wanneer het tijd is om te verkopen. €10 is geen groot probleem als je te maken hebt met €100.000 aan aandelen. Als je te maken hebt met €1000, zijn die kosten een groot probleem!

Als je €10 aan kosten maakt bij een aankoop van €1000, betekent dit dat je aandelen met 1,6% moeten stijgen, alleen om ooit break-even te worden. Over druk gesproken!

HOE TE BELEGGEN MET WEINIG GELD: MIJN EIGEN ERVARING MET BELEGGEN IN KLEIN GELD

Als ik zelfverzekerd klonk bij het opschrijven van die laatste drie punten, dan heb ik een bekentenis:

Ik ken al die punten omdat ik ze allemaal uit de eerste hand heb ervaren.

Toen ik begon te beleggen op de aandelenmarkt, had ik niet eens €1000. Ik kan me mijn eerste aandelenaankoop nog levendig herinneren. Ik herinner me dat ik urenlang nerveus naar het scherm ‘bestelling plaatsen’ staarde voordat ik de moed verzamelde om op de knop te klikken.

Ik herinner me ook dat ik dacht dat ik mijn rendement zou vergroten door individuele aandelen te selecteren om de markt te slim af te zijn. Als ik een homerun sloeg, ging ik weg met een extra €50. Toen ik het mis had? Honderden euros verloren.

Ergens langs de lijn heb ik opgeteld hoeveel ik aan handelskosten betaalde. Mijn rendement bleef veel achter bij de indexfondsen! Ik schoot mezelf in de voet, en ik besteedde daar tonnen tijd en moeite aan!

DE BESTE MANIER OM VERSTANDIG KLEINE HOEVEELHEDEN GELD TE INVESTEREN

Uiteindelijk werd ik slimmer en draaide ik mijn beleggingsstrategie om en ontdekte hoe ik verstandig met weinig geld kon beleggen. Het verrassende deel?

De verstandigste manier om verstandig kleine hoeveelheden geld te beleggen, is bijna identiek aan de beste beleggingsstrategie voor verstandig grote hoeveelheden geld!

Zoek een laagdrempelig, breed gediversifieerd indexfonds.

Het opbouwen van een breed gediversifieerde portefeuille van veel verschillende aandelen vereist veel te veel kapitaal voor iemand met een klein investeringsbudget.

Profiteer in plaats daarvan van wat Warren Buffett beschouwt als de grootste vooruitgang voor de gemiddelde belegger: het indexfonds!

Met de aankoop van één aandeel kun je onmiddellijk gediversifieerd worden in honderden, zo niet duizenden van de beste bedrijven ter wereld.

Hier zijn twee geweldige keuzes voor de beginnende belegger:

Vanguard 500 Index Fonds:

  • Ticker: VFINX
  • Minimale investering: €3000
  • De 500 grootste bedrijven in de Verenigde Staten. Als je die pratende hoofden op tv hoort praten over ‘The Market’, bedoelen ze meestal deze 500 bedrijven. VFINX is het exacte Vanguard-fonds dat Warren Buffett zijn beheerders aanbeveelt .

Vanguard Total Stock Market Index Fund:

  • Ticker: VTSMX
  • Minimale investering: €3000
  • Voor nog meer diversificatie volgt dit fonds de hele Amerikaanse aandelenmarkt – grote, middelgrote en kleine bedrijven en meer! Dat zijn in totaal 3578 verschillende aandelen. Hoe is dat voor diversificatie? In VTSMX investeer ik nu het grootste deel van mijn eigen geld voor de lange termijn.

(Beide fondsen zijn verkrijgbaar in ETF-equivalenten, met lagere minimuminvesteringen.

EN BLIJF INVESTEREN!

Hoewel het in eerste instantie misschien niet mogelijk lijkt, beloof ik dat het consequent toevoegen van klein kapitaal aan je portfolio, wel degelijk effectief is.

Door gestage bijdragen aan deze strategie ben ik op mijn 27e van een nettowaarde van minder dan €1000 naar meer dan €170.000 aan investeringen gegaan.

Door je beleggingsstrategie af te stemmen op je portefeuilleomvang en enkele van mijn fouten te vermijden, zal deze beleggingswijze je vermogen een boost geven.

Tip: Wij raden aan om elke maand een vast bedrag van je inkomen in beleggingsfondsen en ETF’s te beleggen wanneer je aan je belegggingsleven begint.

Als je op weg bent naar je pensioen, dan doe je het tegenovergestelde en verkoopt je elke maand een vast bedrag van je portefeuille. Deze methode zorgt ervoor dat je het risico van marktschommelingen beperkt.

Disclaimer: ik ben lang VTSAX. Ik ben geen beleggingsprofessional, geregistreerd beleggingsadviseur, gecertificeerde financiële planner of iets dergelijks. Dit artikel geeft mijn mening weer.

Beste Online Brokers